Installatie en afwerking van ons drainage systeem


De plaatsing van het systeem

Hiernaast ziet u foto's van de plaatsing en installatie van het systeem. De plaatsing is relatief eenvoudig en u zult hier dan ook weinig overlast van ervaren.

Wij bieden u een passende oplossing die aansluit bij de situatie en uw wensen. Hierdoor is elke installatie anders, maar altijd met een betrouwbaar resultaat! U zult hierna een directe vermindering van het vocht en overtallige water in uw kelder(s) of kruip ruimte(n) ervaren. Binnen één tot twee weken is de wateroverlast geschiedenis! 

Toen ik in juni 2015 een huis kocht in Den Haag, bleek dat voor het drooghouden van de kelder een drainagesysteem was aangelegd door de vorige bewoner, Ronald ten Brink. Na driekwart jaar ervaring kan ik zeggen dat het systeem foutloos werkt en de kelder droog blijft en goed bruikbaar is. Wat mij betreft een aanrader.
— Jos Vermunt, bewoner Azaleastraat in Den Haag

De afwerking

Na plaatsing werken wij het systeem geheel naar uw wens af. Wij houden rekening met de plek van het geplaatste systeem. Zo kunnen wij onze creativiteit inzetten om voor elke siutatie de best passende oplossing te bieden!


Uitgelichte projecten

Onderstaande projecten geven een indruk van de verschillende oplossingen die wij met ons Waterloos drainage systeem kunnen bieden.


Duo systeem met twee pomp-installaties

In de kruipruimte stond al meer dan tien jaar een laag water. In verleden is een ander drainage systeem geïnstalleerd om dit op te lossen, maar zonder resultaat. De klant was ten einde raad en heeft onze hulp ingeschakeld. Door de omvang van de kruipruimte, ruim 175 m2, is een duo-systeem toegepast. Dit zorgt voor voldoende capaciteit, ook in extreme omstandigheden. Binnen een korte tijd na installaties was de vloer van kruipruimte al droog. Kortom, een zeer tevreden klant die zich geen zorgen meer hoeft te maken! 

In verband met continue 10 centimeter water in de kruipruimte onder de woning besloten om firma Waterloos in te schakelen. Na eerste inspectie en onderzoek van de samenstelling van de bodem (veen) besloten twee pompen te plaatsen via de beschikbare kruipluiken in de vloer. Inmiddels zijn we een maand verder en werken beide pompen naar tevredenheid. Geen zichtbaar water meer in de beide kruipruimtes en hoewel de bodem nog wel wat vochtig is zijn de condensdruppels aan de piepschuim isolatie van de vloer verleden tijd. Ook bij de laatste stortbuien in Den Haag is er geen water in de kruipruimte te zien. Probleem opgelost!
— Mr. Marcel van de Molen Forepark Den Haag

Slimme locatie onder trap

Wij denken mee over een slimme locatie voor de pomp, zoals bijvoorbeeld onder een trap. Door goede geluidsisolatie merkt u niks als de pomp aan het werk is.

Ook bij deze plaatsing onder de trap hoeft u niet bang te zijn voor natte voeten. Rondom de pomp zit een bak, die ervoor zorgt dat eventueel extra water wordt opgevangen. Op deze manier blijft uw kelder te allen tijde droog! 


Pompinstallatie met geotextielafwerking

Speciaal voor woningen in de Vogelwijk hebben wij de pompinstallatie uitgebreid met een geotextielafwerking. Dit i.v.m. het zeer fijne duinzand in deze wijk. Het systeem bestaat uit een drainage box met daar omheen twee lagen textiel (PP 450) en een afsluitende beschermlaag geotextiel (zwarte textiel in de foto's hieronder). De doorlaat waarde van 450 µm heeft het KOMO keurmerk.

Wij blijven onze kennis constant uitbreiden om hiermee onze systemen te verbeteren. Hierdoor hebben wij voor de verschillende grondsoorten en omstandigheden altijd een geschikte oplossing die op maat gemaakt wordt.


Monumentale kelder met ruim 16.000 liter water

De kelder van de Pastorie van de Oud Katholieke Kerk (rijksmonument) in Delft stond al meer dan 5 jaar onder water. Op advies van de Monumentenzorg is Waterloos benaderd om dit probleem op te lossen. De Pastorie was ten einde raad nadat al diverse bedrijven een poging hadden gedaan om deze kelder droog te maken. Het water stond 1.75 m hoog (zie op de foto de waterlijnen), wat overeenkomt met ruim 16.000 liter. Al dit water zorgde voor veel overlast van ongedierte en doortrekkend vocht naar de gehele woning. Als eerste hebben we al het water weggepompt, voordat we het systeem konden installeren. Na installatie van het systeem was de kelder de volgende dag droog. Onze opdrachtgever was zeer verrast met dit snelle resultaat en kan weer gebruik maken van zijn droge kelder.